Nachádzate sa tu

Analýza vitamínov v potravinách, krmivách a farmaceutických produktoch

Výrobcovia potravín, kontrolné ústavy a komerčné laboratóriá by mali mať po ruke analytické metódy, ktoré im umožnia rýchlo a spoľahlivo stanoviť prírodné a pridané vitamíny prítomné v potravinách.

Testovanie produktov:

Existujú rôzne metódy na analýzu vitamínov rozpustných vo vode: ELISA, imunoafinitné kolónky (IAC) a mikrobiologické mikrotitračné platničky (VitaFast®).

Pomocou ELISA testov sa môžu detekovať len pridané vitamíny.

Pri použití IAC, v spojení s HPLC, alebo LC-MS/MS sú vzorky prečistené a vitamíny sú zachytené protilátkami v kolónke.

Celkový obsah vitamínov prírodných aj pridaných možno stanoviť pomocou mikrobiologických mikrotitračných testov (VitaFast®).

 

ELISA testy

Imunoafinitné kolónky

Mikrobiologické ELISA testy

výsledky v priebehu 3 hodín

stanovenie pridaných
vitamínov

určené pre proces kontroly

vyhodnotenie výsledkov
s RIDA® SOFT Win

izolácia a koncentrácia vitamínu

farbivá a balastné látky sú odstránené premytím

vysoká výťažnosť, nízke CV

 

určené na detekciu prirodzených aj pridaných vitamínov

štandardy a reagencie priamo pripravené na použitie

metóda v súlade s oficiálnymi  smernicami

niektoré z testov majú AOAC-RI certifikát

výsledok v priebehu 24-48 hodín

 

    ELISA testy

  • Biotín
  • kyselina listová
  • Vitamín B12

   Mikrobiologické ELISA testy

  • Vitamín B7 (Biotín)
  • Vitamín B12
  • Kyselina listová
  • Inositol
  • Vitamín B3 (Niacín)
  • Kyselina pantoténová
  • Vitamín B6 (Pyridoxin)
  • Vitamín B2 (Riboflavin)
  • Vitamín B1 (Tiamín)
  • Vitamín C

    Imunoafintné kolónky

  • Biotín (vit. B7)
  • kyselina listová (vit. B9)
  • Vitamín B12
  • multi vitamíny (B7, B9, B12)