Nachádzate sa tu

Lecitíny

  • Lecitín ako najznámejší a najpoužívanejší emulgátor patrí kategoricky medzi takzvané "éčka" má označenie E 322
  • Z chemického hľadiska patrí lecitín medzi fosfolipidy a je nenahraditeľnou súčasťou bunkových membrán živočíchov (aj človeka) a rastlín.
  • Lecitín je pre svoje emulgačné a antioxidačné vlastnosti využívaný najmä v potravinárskom priemysle, známy pre zlepšenie chuťových a vizuálnych vlastností potravín (napr. trvanlivosť, lesk a  aróma).

 

Od spoločnosti LECICO  máme v našej ponuke nasledovné produkty:

  • Tekuté lecitíny
  • Odtučnené lecitíny
  • Fosfolipidy
  • Mliečne fosfolipidy
  • Vaječné fosfolipidy            
  • Morské fosfolipidy
  • Nutraceutiká
  • Zmesi                        
   

LECITÍNY:

PRÁŠKOVÉ LECITÍNY, NON - GMO

Charakteristika:         

Odtučnený práškový lecitín, mierne žltej farby, určený ako disperzný systém v potravinárskom priemysle. Vhodný ako emulgátor, zvlhčujúca látka rovnako ako antioxidant a dispergátor.
Vyrobený z tradičnej NON - GM (geneticky nemodifikovanej) sóje.

   

TEKUTÉ LECITÍNY, NON – GMO

Charakteristika:

Tekuté lecitíny štandarnej kvality sú vhodné pre rôzne aplikácie, ako emulgátor, stabilizátor, dochutovadlo, antioxidant a dispergátor.
Vyrobený z tradičnej NON - GM (geneticky nemodifikovanej) sóje.      

Aplikácie:

  • Pekárstvo
  • Cukrárstvo
  • Margaríny a oleje
  • Zdravá výživa
  • Dehydratované potraviny
  • Krmivá
  • Farmaceutický priemysel
  • Priemyselné aplikácie
  • Kozmetický priemysel