Histamín

V posledných rokoch sledujeme nárast pacientov s intoleranciou histamínu (HIT). Odhaduje sa, že postihnutých môže byť až 3% celkovej populácie. Pacienti s touto diagnózou môžu trpieť gastrointestinálnymi ťažkosťami, hnačkou, nevoľnosťou, migrénou, návalmi horúčavy, svrbením, nádchou alebo inými ťažkosťami, ako sú bolesti tela alebo únava.

Histamín je bázický biogénny amín,syntetizuje sa z aminokyseliny histidínu. Histamín je dôležitým mediátorom mnohých biologických reakcií v tele, známych ako mediátory alergických a pseudoalergických reakcií. Histamín je primárne degradovaný dvoma enzýmami diaminooxidázou (DAO) a histamín-N-metyltransferázou. Schopnosť degradácie histamínu je tiež silne závislá od stravovacích návykov jednotlivcov.

Diaminooxidáza (DAO) je rozhodujúci telový enzým, ktorý metabolizuje histamín. Aj napriek tomu, že DAO sa vyskytuje takmer v celom ľudskom tele, hlavné miesto pôsobenia je v čreve. Enzymatická aktivita DAO určuje rýchlosť odbúravania histamínu. V prípade nedostatku DAO, alebo inhibícii jeho činnosti sa objavujú príznaky intolerancie histamínu, pretože histamín prijatý z potravy (viazaný) alebo endogénny histamín nemôže byť rýchlo degradovaný.
 

Test FD THAK/ THDC ELISA prináša spoľahlivé vyjadrenie histamínovej intolerancie (HIT)

FD THAK/ THDC Elisa deteguje schopnosť degradovať histamín v ľudskom sére bez ohľadu na spôsob degradácie. Rozšírená histamínová intolerancia ( HIT) sa opiera práve o túto skutočnosť. Prirodzená koncentrácia histamínu sa mení v širokom rozmedzí, preto je veľmi dôležité špecifikovať schopnosť každej vzorky. Test ELISA FD THAK/THDC je založený na enzymatickej farebnej reakcii a teda patrí k enzýmovej imunosorbentnej metóde (EIA). Test obsahuje materiály na stanovenie schopnosti degradácie histamínu vo vzorkách séra.
 

PREJDITE NA NAŠU PONUKU

Kontaktujte nás

Zanechajte nám správu

Táto webová stránka používa súbory cookies. Využívaním cookies nedochádza k spracúvaniu osobných údajov podľa GDPR. Prehliadaním webovej stránky návštevník akceptuje využívanie cookies. Viac informácií o využívaní cookies a možnostiach ich vypnutia nájdete tu.