Meranie obsahu vitamínov v potravinách môže byť komplikované. Menšie laboratóriá často posielajú vzorky do externých laboratóriá. Ale so správnymi nástrojmi sa analýza vitamínov dá urobiť veľmi jednoducho a ekonomicky.

Stanovenie vitamínov v potravinách

Stanovenie vitamínov v potravinách môže byť výzva. 


Rôzne hladiny koncentrácií a extrakcie závislé od matríc vyžadujú rozdielne analytické metódy pre získanie správnych výsledkov. 


V nasledujúcom texte Vám priblížime aktuálne využívané analytické metódy na stanovenie vo vode rozpustných vitamínov.
 

Testy

Máte správnu metódu?

 

ELISA testy (RIDASCREEN®)

  • výsledky v priebehu 1 hodiny

  • dostupné pre B9 a B12

  • metóda vhodná pre menšie, stredné a podnikové laboratória

 

Mikrobiologické testy (VitaFast®)

  • výsledok za 24-48 hodín

  • určená na detekciu celkových vitamínov (prirodzených i fortifikovaných)

  • dostupné pre B1,B2,B3,B5,B6,B7,B8,B9 a B12, vit. C

  • metóda vhodná pre menšie, stredné i špecializované laboratória

 

Imunoafinitné kolónky pre HPLC (EASI-EXTRACT®)

  • vysoká výťažnosť

  • dostupné pre B7,B9 a B12 (aj mono, aj multikolónky)

  • metóda vhodná pre laboratória s HPLC

Metódy stanovenia vitamínov

Vhodné pre: potraviny, doplnky stravy, fitnes výživa, farmaceutické preparáty, krmivo pre zvieratá

Kontaktujte nás

Zanechajte nám správu
Cookies Detaily
Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.