Ochratoxín A (OTA) je mykotoxín produkovaný niektorými druhmi húb Penicillium a Aspergillus. Bolo preukázané, že OTA sa vyskytuje v rôznych obilninách a rastlinných produktoch, ako káva a hrozno.

V EU je maximálny limit pre OTA vo víne stanovený na 2 μg/l (Nariadenie 1881/2006).
 

Stanovenie ochratoxínu A (OTA) vo víne.

EuroProxima Ochratoxin A in Wine (kat.číslo 5127OTAW) je rýchly test určený na stanovenie Ochratoxínu A v červených, bielych a ružových vínach.

 

Príprava vzorky a analýza:

  • všetko potrebné je súčasťou súpravy

  • nevyžaduje žiadne prístrojové vybavenie

  • jednoduché prevedenie

  • výsledok v priebehu 10 minút

  • vizuálne odčítanie výsledkov

 

Limit detekcie je 1 μg/l

  • negatívny výsledok  ˂ 1 μg/l

  • pozitívny výsledok ≥ 1μg/l

Negatívna vzorka bude bezpečne vyhovovať legislatívnemu limitu.
 

Ochratoxín A

Pre koho je test určený?

  • Test je určený pre pestovateľov a producentov vína. Špecializované vinárske laboratória. 

  • Výhodou testu je jeho rýchle prevedenie, spoľahlivé výsledky a cena za analýzu. 

  • Vhodný pre červené, biele i ružové vína.

 

Mohlo by Vás zaujímať:

Ochratoxín A (OTA) - rýchly a jednoduchý test

“Víno dokáže múdreho oklamať, mudrca rozveseliť a vážneho rozosmiať” – Homér

Cukry a kyseliny

Histamín

Mikrobiológia

Kontaktujte nás

Zanechajte nám správu
Cookies Detaily
Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.