Kontrola potravín

ČO JE ZONULÍN

Zonulín, objavený v roku 2000 Alession Fasanom a jeho tímom na univerzite v Marylande, je proteín syntetizovaný v črevných a pečeňových bunkách, ktorý reverzibilne reguluje priepustnosť čriev.

Zonulín moduluje priepustnosť tesných spojení (tzv. tight junction) medzi bunkami steny zažívacieho traktu.

 

Vysoké hladiny zonulínu sú spojené so zvýšenou priepustnosťou čriev, pretože zonulín vyvoláva rozpad tesných spojení medzi črevnými epitelovými bunkami. Zonulín zväčšuje otvory v tenkej vrstve a umožňuje tým, aby veľké častice prešli do krvného obehu a do tela.

 

 

Otestujte sa na Zonulín, nový marker na diagnostiku priepustnosti čreva.

Diagnostika Syndrómu zvýšenej priepustnosti čreva ("Leaky Gut Syndrome").

Viac

Kontaktujte nás

Zanechajte nám správu
Cookies Detaily
Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.