Nachádzate sa tu

Mikrobiologická bezpečnosť potravín

Testovanie produktov:

Všetky druhy surovín sú potenciálne vystavené riziku kontaminácie patogénnymi a inými nežiaducimi mikroorganizmami. Na analýzu mikrobiálnej čistoty mäsa a mäsových výrobkov, vajec a výrobkov z nich, zeleniny, ovocia, byliniek a korenia, nápojov, obilnín a obilných výrobkov, ako aj hotových pokrmov sú v ponuke spoľahlivé testovacie súpravy.

Osvedčenými metódami sú: klasické mikrobiologické testy, špecifiká detekcia pomocou real-time PCR alebo potvrdenie prítomnosti bakteriálnych toxínov pomocou ELISA testov.

Výrobné priestory a prostredie:

Pri minimalizácii rizika kontaminácie produktov sa dbá na dodržiavanie štandardov bezpečnosti a kvality.

Dôležité vlastnosti testov, ktoré sa používajú pri kontrole efektívnosti čistenia a dodržiavania hygieny sú:

  • vysoká citlivosť
  • rýchlosť
  • opakovateľnosť

Spoľahlivosť výsledkov je dôležitá pre zavedenie okamžitých a dlhodobých riešení.

 

   Bakteriálne toxíny
   a patogény

Kontrola (monitoring)
hygieny a sanitácie

     Compact Dry

  • živné médium v plastovej platničke
  • určené na detekciu vybraných druhov mikroorganizmov

    SureFast®Pathogen/BAC/PREP

  • vysoko špecifická real-time PCR na stanovenie a overenie jednotlivých druhov patogénov
  • účinná extrakcia DNA/RNA zo surových a tepelne spracovaných potravín
  • multiplexové PCR testy

    RIDASCREEN®ELISA

  • na stanovenie bakteriálnych toxínov
  • detekcia patogénov

    RIDA®STAMP

  • detekcia mikrooganizmov na povrchoch (odtlačky)

    Lumitester PD-30 s LuciPac Pen

  • citlivé stanovenie  AMP / ATP pomocou bioluminiscencie

    RIDA®CHECK

  • kolorimetrický test na stanovenie
    rezíduí proteínov
  • sterové tyčinky pripravené na použitie
  • určené na rýchlu kontrolu povrchov
 

 

ELISA testy

  • Campylobacter
  • Enetrotoxíny Staph. aureus   
  • Listeria
  • Salmonella
  • Verotoxin

 

COMPACT DRY

  • Koliformné baktérie
  • Enterobacteriaceae
  • E.coli / Koliformné
  • Kvasinky a plesne
  • Listeria spp.
  • Salmonella
  • Staphylococcus aureus
  • Enerococcii
  • Vibrio parahaemolyticus / Vibrio spp.
  • Heterotrofné vodné baktérie
  • Total (CPM)
  • Bacillus cereus

Real-time PCR

  • Bacillus cereus
  • Escherichia coli
  • Clostridium botulinum
  • Clostridium perfringens
  • Campylobacter
  • Cronobacter
  • Legionella pneumophila
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Listeria monocytogenes
  • Staphylococcus aureus
  • Norovirus
  • Salmonella
  • Staph. aureus
  • Vibrio cholerae
  • Vibrio parahaemolyticus
  • Vibrio vulnificus
  • Hepatitis
  • Influenza
  • Yersinia enterocolitica
  • Histomonas meleagridis